dag van de bevalling

27-01-2013 00:00

Om 2:30 uur braken mn vliezen en dacht ik eindelijk gaat het gebeuren, maar helaas na een tijdje bleven mn weeën weg en ben ik toch maar gaan slapen. Om half 6 schrok ik wakker en kwam er direct een hevige wee. al snel bleek dat het nu toch echt ging gebeuren en belde we de verloskundige, kraamhulp, mn ouders en ilse met de mededeling dat het begonnen was. Al snel zaten we met een huis vol vroeg in de ochtend aan de koffie en thee. Af en toe even puffen en dan weer een lekker slokje thee.

Op het moment dat de weeën sterker werden, mocht ik naar boven toe waar de bevalling kon gaan starten. het ging allemaal vrij snel maar de laatste cm liet het telkens afweten. Na een paar keer flink persen en een half uur lang trap op, trap af te hebben gelopen vond de verloskundige het tijd om toch maar naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal in het ziekenhuis ging het redelijk snel allemaal, ik werd aangesloten op de monitor, de weeenopwekkers druppelde mn lichaam en werden ze steeds heftiger, omdat er nog altijd één cm te gaan was kwam de gyneacoloog erbij om te kijken waarom het niet wilde vorderen en wat bleek, dani lag verkeerd met dr hoofdje, sterrenkijker. Ik kreeg de mededeling dat ze bij de volgende wee een verdoving zouden geven en de wee daarna een knipje erin en zodra het knipje gedaan was kwam dani met een goede pers tevoorschijn.

Brian kreeg de eer om de navelstreng door te knippen en kregen we ons meisje in de armen.

om 15:33 is ze geboren, ze woog 3605 en 49 cm

de temperatuur van Dani was te laag en moest ze dus eventjes de couveuse in, om 18:10 werd dani weer getemperatuurd en was het goed en mochten alsnog lekker naar huis toe.

éénmaal thuis was alles mooi versierd en konden we gaan genieten. Dani wilde niet echt drinken maar dat zou kunnen omdat baby's nog misselijk kunnen zijn van de bevalling. Op naar nacht 1.